Wil je heerlijk vers BBQ vlees bestellen? Voordat je op de bestelknop klikt raden we je aan om eerst deze pagina te lezen. Zo weet je alles over deze producten en hoe je ze kunt bereiden. Cool to Meat You heeft een speciaal pakket met vlees voor op de BBQ samengesteld, dan weet je zeker dat ieder lapje heerlijk mals van de barbecue komt!

Mag er alleen vlees op de barbecue?

Voordat we verder gaan even een tip voor onze vegetarische vrienden; vega producten lenen zich niet goed voor barbecue bereiding, omdat ze niet diezelfde natuurlijke vetten bevatten als vleesproducten. Daarnaast absorberen ze ook niet de complexe aroma’s van de rook. Bak liever wat vegetarische snacks in de pan met wat olie. Dat smaakt beter en zo houd je iedereen tevreden. Wist je trouwens dat Cool to Meat You alleen producten levert uit duurzame veeteelt? Ook wij letten op dierenwelzijn!

Wat is het lekkerste BBQ vlees?

bbq vlees bestellenIedere professionele chef weet; het geheim van lekker koken schuilt in de kwaliteit van de ingrediënten. Daarom is een biefstuk beter in een toprestaurant dan in een budget vreetschuur. Een beetje verstand van techniek en temperatuur is ook belangrijk natuurlijk, maar als je met een slechte basis begint dan zal het resultaat altijd tegenvallen.

Een barbecue werkt op basis van hete kolen en een rooster. Je verdrinkt dus geen koteletjes in boter of kipfilet in olie. Daardoor komen producten met wat meer vet het lekkerste van het rooster, mager vlees (met toegevoegd water!) zal namelijk snel uitdrogen. Vlees op de BBQ mag daarom best wat vetter zijn. Naast speklappen zijn burgers en steaks ook ideaal om te gebruiken, zeker wanneer het biologisch BBQ vlees betreft. Dan is er doorgaans wat meer vet aanwezig zodat het vlees niet als een droge schoenzool op je bordje terecht komt.

Hoe bereid je vlees op de barbecue?

Zorg er uiteraard voor dat de kolen goed heet zijn voor je gaat beginnen. Een brikettenstarter werkt heel goed, als de kolen wit verkleuren zijn ze op temperatuur. Ga niet stunten met spiritus of andere brandbare vloeistoffen! Begin met wat vette speklappen om het rooster in te vetten, let daarbij op dat er geen vlammen ontstaan. Verdeel de kolen niet regelmatig over de bodem, maar verdeel de ruimte in twee delen; een hete zone en een warme zone. Grill in zone 1 en laat het vlees garen in zone 2. Voor een heerlijk aroma kun je speciale rookplanken of houtsnippers gebruiken. Controleer met een vleesthermometer of de binnenzijde gaar is. Met rundvlees mag het vlees van binnen rood blijven, varkensvlees en met name kippenvlees moet altijd goed doorgegaard worden.

Lekker vers BBQ vlees bestellen

BBQ vlees bestellen

We hebben het al genoemd; goed koken begint met de beste ingrediënten. Bij Cool to Meat You kun je BBQ vlees bestellen van topkwaliteit, uit duurzame veeteelt zonderzouten, fosfaten, e-nummers of toegevoegd water. We hebben een speciale selectie producten voor je samengesteld die ideaal zijn als vlees op op de BBQ. Met ruime porties voor iedere gast maak je er een smakelijk feestje van!