Glutenvrij vlees, de vragen en antwoorden
Glutenvrij vlees, verkopen jullie dat ook?
Deze vraag wordt me regelmatig gesteld. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Ja, want er zitten helemaal geen gluten in vlees! Daar hangen nog een paar mitsen en maren aan, die ik graag even toelicht op deze pagina. Maar als je haast hebt: Puur vlees is van nature glutenvrij!
Wat zijn gluten?
Gluten zijn eiwitten, een gemiddeld volwassen persoon bestaat voor zo’n twaalf kilo uit deze bouwstoffen. Niet alleen zijn eiwitten oftewel proteïnen heel gezond, ze zijn essentieel binnen een verantwoord voedingspatroon. Helaas zijn er een aantal mensen met coeliakie, dat is een overgevoeligheid voor gluten. Plantaardige eiwitten bevatten van nature gluten, dit kan dus tot klachten leiden.
Glutenvrij vlees
Vlees zit bomvol met proteïnen, meer zelfs dan je in de meeste groente en fruit tegenkomt. Maar deze eiwitten hebben een andere samenstelling dan in plantaardige producten. Dus mensen met een overgevoeligheid voor gluten kunnen zonder problemen vlees eten!
Maar wacht … toch moet je opletten. Bewerkte vleesproducten zoals gehaktballen en schnitzels bevatten producten als bloem, paneermeel en meer van dat soort zaken. En die ingrediënten kunnen wel degelijk gluten bevatten. Let dus op met wat je eet, en onthoud dat eerlijk en heerlijk puur vlees altijd glutenvrij is. Meer weten over glutenvrij vlees? Neem gerust even contact op voor meer informatie!