Zo krijg je het lekkerste barbecuevlees op je bord

Als de zon gaat schijnen, en de donkere regenwolken verdwijnen, dan is BBQ seizoen aangebroken! Vlees bereiden is leuk om te doen, met een resultaat waar je heerlijk van zult genieten. Met een groep vrienden, of gewoon helemaal voor jezelf. Er zijn volop mogelijkheden, hoe moet je beginnen? Uiteraard met barbecuevlees van Cool to Meat You, wat je verder nodig hebt én waar je op moet letten leggen we op deze pagina uit.

Het begint met barbecuevlees

Buikspek op de vlees BBQZonder vlees heeft het ook weinig zin om te gaan barbecueën. Je kunt aardappels poffen, of met rooksignalen communiceren, maar eigenlijk heb je goed barbecuevlees nodig om er een succes van te maken. Die dikke lappen spek en steak komen niet van de lopende band rollen, voordat de slager met zijn mes aan de slag gaat lopen varkens, koeien en kippen door de wei en op de boerderij.

Is er verschil tussen kiloknallers en biologisch vlees? Jazeker, ten eerste is er het dierenwelzijn. Dieren zijn niet alleen producten, het zijn ook levende wezens. Dieren die niet kunnen bewegen, altijd binnen moeten blijven en afval te eten krijgen zijn niet gezond, en dit merk je aan de kwaliteit van het vlees. Eet liever minder vlees van goede kwaliteit dan meer vlees uit de bio-industrie. Je hoeft dat niet van ons aan te nemen, bij Cool to Meat You kun je complete BBQ pakketten bestellen met het lekkerste én verantwoorde vlees dat je ooit hebt geproefd!

Welk vlees is het beste voor de BBQ?

Hoewel je met een goede techniek heel veel soorten vlees kunt bereiden, zijn er wel degelijk producten die zich beter lenen als barbecuevlees. Hoewel haastige eters niet echt passen bij de barbecue ervaring, kun je met dunne hamlappen of speklappen snel de hongerige gasten van een lekker gaar stukje vlees voorzien. Ribeye biefstuk heeft wat meer tijd nodig, maar rundvlees hoeft niet door-en-door gegaard te worden wat tijd kan besparen. Ribjes hebben wel tijd nodig, maar dat is het zeker waard. Maak burgers niet te dun, dan drogen ze veel te snel uit. Kipfilet en kluifjes zijn ook geschikt, al moet je wel opletten met kruisbesmetting. Vis kan lekker zijn van de BBQ, waar omdat de aroma’s erg sterk zijn adviseren we om vis apart te bereiden. Een losse grill is daar ideaal voor.

Tips voor een geslaagde barbecue

Hier zijn een aantal praktische tips waarmee jouw barbecuevlees nóg smakelijker wordt:

  • Gebruik losse schalen voor rauw en bereid vlees om kruisbesmetting te voorkomen.
  • Houd vlees koel door een koelbox te gebruiken op warme dagen.
  • Maak gebruik van een vleesthermometer om de temperatuur in de kern te meten. En reinig de thermometer na het meten van vlees dat nog niet op de juiste temperatuur is.
  • Houd voor de zekerheid een emmer met zand of een brandblusser paraat. Gooi geen water over een brandende BBQ!
  • Komen er vlammen of gaat het te snel? Sluit de barbecue en luchttoevoer om hitte ontwikkeling te verminderen.
  • Meer tijd = meer smaak. Doe het rustig aan, dan is zout en peper vaak niet eens nodig.
  • Ga je marineren of droge ‘rubs’ gebruiken? Suiker brandt snel, let dus op met zoete marinades.

Zo, nu kun jij ook een BBQ-meester worden. Met heerlijk barbecuevlees van Cool to Meat You en jouw favoriete barbecue, grill of Big-Green-Egg.