Hoeveel gram vlees per persoon heb ik precies nodig voor de BBQ?

Je bent bezig met de planning voor een heerlijke barbecue met vers vlees, allerlei hapjes en aangenaam gezelschap. Je kiest een mooi wijntje, de kooltjes staan klaar en je kunt aan de slag. Maar hoeveel gram vlees heb je per persoon nodig voor de BBQ? Wij hebben het raadsel voor je opgelost, lees snel verder op deze pagina voor het antwoord.

Hoeveel gram vlees per persoon voor BBQ?

Je moet rekenen op 500 gram vlees per persoon voor de BBQ. Zo, daar zijn we snel klaar mee. Fijne dag nog verder…

Wat zeg je? Wil je ook nog een toelichting? Nou, vooruit dan, omdat je het zo vriendelijk vraagt.

Het BBQ pakket van Cool to Meat You bevat 2,6 kilo vlees en is samengesteld voor 5 personen. Dat is dus ruim 500 gram rauw vlees per persoon. Dat is een flinke hoeveelheid, en dit gaat niet iedereen oppeuzelen. Waarom dan toch zoveel? In de eerste plaats omdat het niet kosteneffectief is om kleinere pakketten te verzenden. Dan betaal je zoveel aan portokosten per levering dat je wat ons betreft te duur uit bent. Daarnaast zijn er klanten die graag wat achter de hand houden, voor een onverwachte gast of kliekjes de volgende dag. Want het zou natuurlijk vreemd zijn als je een barbecue of Big Green Egg tevoorschijn haalt om er drie hamburgers mee te grillen.

Verantwoorde voeding

Als je puur en alleen gaat kijken naar de adviezen voor verantwoorde voeding komt ons advies niet overeen met cijfers van voedingsdeskundigen. Zo wordt 500 gram vlees per week als advies gegeven. In de Vlees Box van Cool to Meat You vind je trouwens wel porties van 100 gram per dag, dat komt dus een stuk meer in de richting. Maar een barbecue is geen dagelijkse bezigheid, het is een feestmaal. En dan kunnen we niet anders concluderen dat hier een bourgondische insteek bij hoort.

En nogmaals; nodig gerust wat extra gasten uit en deel deze lekkernijen, het is jouw feestje! Wat betreft calorieën zit er in biefstuk gemiddeld 130 Kcal per 100 gram, in gehakt ongeveer 210 Kcal en in kipfilet 100 Kcal. Op een barbecue zal er behoorlijk wat vet van het vlees druipen, het is immers een heel gezonde wijze van voedselbereiding. Vlees van biologische herkomst zoals Cool to Meat You die levert is doorgaans iets vetter omdat de dieren beter verzorgd worden.

Kies voor bijgerechten, niet voor toevoegingen

Vlees kan heel andere dikmakers bevatten, en wel in de vorm van toevoegingen. Kies daarom voor een eerlijk én heerlijk stukje vlees zonder suiker, fosfaten, e-nummers en andere zaken die er niet in thuishoren. Serveer er wél frisse sla bij, knapperig vers brood en sausjes of salades om er een complete maaltijd van te maken. En een goed glas wijn, een biertje of gewoon ijskoud water om heerlijk te genieten van dit feestmaal en natuurlijk ook van elkaar!


Nu weet je hoeveel gram vlees per persoon je nodig hebt voor de BBQ, en waarom! Bestel direct jouw BBQ vleespakket bij Cool to Meat You en kijk ook eens naar onze Gourmet Box.