Online vlees bestellen, een goed idee?

Toen de Corona pandemie uitbrak in 2020 was dit slecht nieuws voor veel bedrijven, terwijl webshops plotseling goede zaken deden. Omdat mensen verplicht thuis moesten blijven, bleken webshops een goed alternatief te bieden. Veel consumenten hebben zo voor het eerst kennis gemaakt met online winkelen, met name op het gebied van verse producten. Een televisie via een webshop kopen is toch even wat anders dan vlees online bestellen.
Toch is dit ook bij uitstek een product dat ideaal is om te kopen via internet.
Waarom leggen we uit in deze blog.

Wat is ‘goed’ vlees?

Soepvlees bestaat voornamelijk uit restjes van het dier die niet geschikt zijn voor andere gerechten, toch is ook hier verschil in kwaliteit te zien. In sommige culturen is de staart een delicatesse, of de pootjes van een kip.
In IJsland is een potje kaviaar goedkoper dan een pot pindakaas, dit geeft wel aan hoe subjectief kwaliteit is.
Als we heel eenvoudig willen bepalen hoe je online vlees kunt bestellen, dan zijn er enkele criteria waar de meeste consumenten en professionals het over eens zijn:

  • Het dier moet op de juiste wijze gefokt worden, met voldoende beweging en voer dat aansluit op de behoefte.
  • Na het slachten moet het vlees op vakkundige wijze gesneden worden, op basis van de kenmerken die het weefsel op specifieke plekken bezit.
  • Minder bewerking is beter. Dit betekent geen e-nummers, extra water toevoegen of jarenlang in een vrieskast bewaren.

Er zijn uitzonderingen bij het laatste punt, door vlees te bewerken zoals roken of pekelen kun je unieke smaken creëren. Maar ook dan wordt uitgegaan van basisingrediënten die gewoon in orde moeten zijn.
Dan zijn er nog de subjectieve kenmerken, dit zijn zaken waar niet iedereen even zwaar aan tilt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De omstandigheden waarin het dier heeft geleefd alvorens geslacht te worden. Naast de mogelijke verbetering in kwaliteit speelt hier ook dierenwelzijn een rol.
  • De wijze waarop dieren geslacht worden. Zo stellen praktiserende Moslims andere voorwaarden aan de wijze van slachten, naast religieuze motivatie zijn er ook ethische redenen om voor een specifieke werkwijze te kiezen.
  • Of er onnatuurlijke stoffen aan het vlees toegevoegd worden is een punt dat steeds belangrijker wordt voor veel consumenten. Er zijn behoorlijk wat stemmen die beweren dat e-nummers schadelijk zijn voor de gezondheid.

Dan is er nog de prijs / kwaliteitsverhouding. Niet iedere speklap smaakt hetzelfde. Het beste vlees uit Nederland zal voor het grootste deel naar het buitenland gaan. Ambachtelijke slagers moeten hun uiterste best doen om in Nederland hoogwaardig vlees aan te bieden. Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor een hogere kwaliteit, en minder voor kwantiteit. Met andere woorden; minder vlees eten maar wel een lekker stuk vlees op je bord waar je écht van zult genieten.

Hoe werkt online vlees bestellen?

Je hoeft echt niet naar de slager te rijden om zelf een biefstuk uit de vitrine te kiezen. Bestel gewoon vanuit huis, en laat het thuis bezorgen. Zo kun je bij Cool To Meat You diverse boxen bestellen. Jouw bestelling wordt dan vers verpakt en gekoeld verzonden. Je krijgt vervolgens een mooie doos met heerlijk vlees afgeleverd die je direct in je eigen koelkast kunt leggen, in de vriezer kunt bewaren of natuurlijk direct kunt bereiden.
En als de eerste bestelling bevalt, dan kun je vervolgens een vleesbox abonnement nemen.

Vlees online bestellen maakt genieten heel eenvoudig!